Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 671
Akupunktur | Mediens Poliklinik
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 246

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 314

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 318

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 340

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/u7937018/public_html/icerik/themes/beautyspot/functions.php on line 361

Akupunktur Nedir?

Tamamlayıcı tıbbın ve geleneksel Çin tıbbının en önemli bileşenlerinden biri olarak, 5000 yıldır devam eden bir tedavi yöntemidir. Modern tıbbın bilgileri ortalama 3 – 5 yılda bir yenilenirken, akupunktur yönteminin 5000 yıldır devam etmesi, yöntemin çok önemli yararları olduğunun net bir kanıtıdır. Uzakdoğuda başlayıp süregelen bu tedavi günümüzde Avusturya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa tıp camiasınca da kabul görmüş ve geliştirilmiştir.

Akupunktura göre insan vücudunda dolaşan bir enerji sistemi ve bu enerjinin dolaştığı meridyen denilen kanallar vardır.
Akupunktur, hastalıkların enerjinin kanallarda serbest olarak dolaşamamasına bağlı olarak dolaşımının bozulduğu yerlerde ortaya çıktığını işaret etmekte ve tedavi yöntemi, vücutta enerji dengesi bozukluğunun giderilmesi ve dengenin tekrar sağlanması ile kişinin iyileşeceği düşüncesi üzerinden ilerlemektedir. Akupunkturda amaç, çevreden merkeze gönderilen sinyaller ile vücutta var olan ve rahatsızlığa neden olan birtakım mekanizmaların düzenlenmesidir. Akupunktur ile kişinin derisi üzerinde yer alan ve vücudun yönetim noktaları olarak görülebilecek noktalar üzerinde yapılan “iğneleme” işlemleri ile bu noktaların açıldığı kanallara ulaşılarak tedavi sağlanmaktadır.

  • Akupunktur Hangi Bölgelere Uygulanır?

    Akupunktur tüm vücuda uygulanabildiği gibi,
    El ayası
    Ayak tabanı
    Baş
    Karın
    Kulak
    gibi mikro sistemler denilen daha küçük organ grupları içerisinde de yapılabilecek bir uygulamadır.

  • Akupunktur Tedavisi Hangi Alanlarda Fayda Sağlar?

    Günümüzde bilim insanlarının modern tıp ile tamamlayıcı tıp yöntemleri arasında yaptığı mukayeselere sıkça rastlıyoruz. Bu bakımdan kamuoyunda daha çok zayıflama tedavilerinde kullanılması ile gündeme gelmesine karşın; Akupunktur, Dünya Sağlık Örgütü ( World Health Organization) tarafından da hastalıklara karşı etkinliği bilimsel olarak tescil edilmiş bir tedavi yöntemi olarak elimizde bulunuyor.

  • Dünya Sağlık Örgütü’ne Göre Akupunktur Endikasyonları

    – Sırt ve bel ağrıları
    – Boyun ağrısı
    – Siyatik
    – Tenisçi dirseği
    – Gonartroz (Diz kireçlenmesi)
    – Omuzun periartriti
    – Trigeminal nevralji
    – Baş ağrıları
    – Migren
    – Sinüzit
    – Gerilim ve boyun kireçlenmesine bağlı baş ağrıları
    – Dental ağrılar (Diş ağrıları)
    – Temporo-mandibüler eklem (Çene eklemi) disfonksiyonu
    – Romatoid artritis
    – Operasyon sonrası ağrıları
    – Doğum indüksiyonu
    – Bebeğin anne karnındaki malpozisyonunun düzeltilmesi
    – Gebelik bulantı ve kusmaları
    – Felç (İlk 3–6 ay içinde)
    – Esansiyel hipertansiyon
    – Renal kolik
    – Lökopeni
    – Radyasyon ve kemoterapi yan etkilerinin tedavisinde
    – Alerjik rinit
    – Akne vulgaris
    – Alkol bağımlılığı ve detoksifikasyonu
    – Facial paralizi (Yüz felci)
    – Astım bronşiale
    – Kanser ağrılarında
    – Kolesistit (Safra kesesi iltihabı)
    – Kolelitiasis (Safra kesesi taşı)
    – Stres
    – Panik atak
    – Depresyon
    – Akut epigastralji
    – Peptik ülser
    – Abdominal ağrılar
    – Fibromiyalji ve tendinitis
    – Gut artriti
    – Uykusuzluk
    – Doğum ağrısının azaltılması
    – Süt eksikliği
    – Obezite
    – Morfin, kokain  bağımlılığı
    – Osteoartritis
    – Burger (Trombo-anjitisobliterans) hastalığı
    – Polikistikover sendromu (PCO)
    – Premenstrüel sendrom
    – Kronik prostat iltihabı
    – Pruritus
    – Raynaud sendromu
    – Tekrarlayıcı üriner enfeksiyonlar
    – İdrar retansiyonu
    – Nikotin bağımlılığı – Sigara bırakma tedavileri
    – Ülseratif kolit
    – Spastik kolon
    – Ürolithiasis
    – Boğmaca
    – Erkek seksüel bozukluğu (İktidarsızlık) (Organik olmayan)
    – Meniere hastalığı
    – Post herpetik ağrılar
    – Tip 2 diabetes mellitus (Şeker hastalığı)
    – Kulak ağrıları
    – Epistaksis
    – Kadın infertilitesi (Kısırlık) (Organik bulgusu olmayan)
    – Bilier kolik
    – Primer dismenorhea
  • Akupunktur Tedavisi Kaç Seans Sürmektedir?

    Amacına göre değişmekle birlikte, akupunktur tedavisi uygulama sıklığı 7 – 10 gün arasındadır ve ortalama olarak 10 – 15 seans yapılmaktadır.

  • Akupunktur Migren Tedavisi İçin Kesin Bir Çözüm Müdür?

    Migren tıbbi olarak da patolojik süreçleri yani vücutta hangi nedenlere bağlı olarak oluştuğu net olmayan bir rahatsızlıktır ve birbirinden farklı tipleri söz konusudur. Migren tedavisi akupunkturun yaygın olarak kullanıldığı alanlardan birisi olmakla birlikte, kronik ve inatçı vakalarda nöralterapi yapılması tedavi başarısını artırmaktadır.

  • Akupunktur Sonrasında Verilen Kilolar Geri Alınır Mı?

    Akupunktur tedavisi ile ilgili sık sorulan sorulardan birisi, kişilerin akupunktur sırasında yoğun şekilde kilo verebilmelerine rağmen akupunktur sonrasında verilen kiloların hızlı bir şekilde geri alınması kaygısına yöneliktir.

    Bilinmesi gereken, kilo vermenin yanında hangi uygulamayla desteklenirse desteklensin bir beslenme alışkanlığı sonucu mümkün olabilecek bir durum olduğudur. Akupunkturla verilen kilolar, kişiye özel sağlıklı bir beslenme programına uyulduğu ve kişi beslenme tarzını koruduğu sürece kalıcı ve tekrar alınmaz kilolar olacaktır.

    Kişinin kendini koruması gereken ana konu, akupunkturla beraber verilen diyetlerin, ketojenik diyet olarak adlandırılan son derece düşük kalorili diyetler olması ve akupunkturun sağladığı dayanma hissiyle kişilerin açlık sınırında, çok düşük kalorili diyetlere katlanması sonucunu doğurmasıdır.

    Düşük kalorili diyetler sonucunda kişi hızlı kilo verişini büyük ölçüde kas kaybına borçlu olmaktadır. Kas kaybı da iç organlar açısından hem ciddi bir yük oluşturmakta, hem de metabolik faaliyet denilen ve bedenin enerji harcamasından temel anlamda sorumlu olan bazal metabolizma hızını ciddi anlamda yavaşlatmaktadır. Akupunktur ile birlikte düşük kalorili diyetler uygulayan ve bazal metabolizma hızı yavaşlamış olan kişiler, eskisine göre daha az besleniyor olmalarına rağmen, akupunktur sonrası yoğun şekilde kilo alır hale gelmektedirler.

    Akupunktur sonrası verilen kiloları geri almayı önlemenin en etkili yolu, akupunktur ile beraber bilinçli, kişiye özel ve dengeli bir diyet programıyla sürecin ilerletilmesidir.

  • Akupunktur Tedavisinin Fiyatı Nedir?

    Akupunkturdan hangi tedaviye yönelik faydalanılacağı ve belirlenecek seans sayısı gibi faktörler uygulamanın fiyatının belirlenmesinde rol oynamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 370 424 16 15 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.